Nettbuss Express fjerner kontantene

Innen utgangen av 2016 skal alle Nettbuss Express ruter være kontantfrie. Og allerede nå er det satt i gang prøveordning med kontantfrie busser på ruten Nøtterøy/Tjøme – Oslo.

Kontantene er på vei bort fra kollektivtransporten. Flere og flere nye betalingsmetoder gjør at det i dag er veldig få som ikke kan betale digitalt. Derfor velger nå Nettbuss Express å fjerne kontantene fra sine ekspressbussruter innen 2017.

Det er flere viktige faktorer for kontantfrie busser. Sjførorganisasjonene har i mange år kjempet for å få bort kontantene fra bussene. Penger ombord i busser er med å utsette sjåførene for fare ved ran. Rutetiden blir ofte brutt grunnet håntering av kontanter ved påstigning. Og de mange nye betalingssystemene gjør det nå enklere å betale digitalt på bussen.

Som et forsøktprosjekt har Nettbuss Ekspress nå fjernet kontantene på ruten Oslo – Nøtterøy/Tjøme.

– Innen utgangen av året er målet å kutte ut kontantene helt på alle ruter, sier administrerende direktør Ståle Nistov i Nettbuss Travel AS til NRK.

Nettbuss ser ikke noen negative konsekvenser av å fjerne kontantene. De har i dag digitale betalingsløsninger på alle sine ekspressbusser og for dem som verken har kort eller mobil, så finnes det fakturaløsninger på forhåndsbetalte billetter.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.