Jubileum for elektrisk skolebuss

I dag kan vi gratulere Daimler Truck med et aldri så lite jubileum, skolebuss nr. 1000 «Over there».

Thomas Built Buses er et datterselskap av Daimler Truck North Amerika, og det er dette selskapet som har produsert jubileumsbussen. Den har betegnelsen Saf-T-Liner C2 Jouley og ble lansert allerede i 2017, tidlig til å være i USA. Ifølge meldingen fra Daimler Truck har bussen avansert batteriteknologi og hurtiglading, foruten at den har et høyt sikkerhetsnivå for både skoleelever og sjåfør.

Jubileumsbussen er en del av en større ordre fra Meriwether County School System (MCSS) i staten Georgia. Det er første gang MCSS kjøper elektriske skolebusser, og de skal erstatte distriktets 46 dieseldrevne skolebusser.

– Vi er glade for at Meriwether County går i spissen når det gjelder å ta i bruk batterielektriske skolebusser i Georgia, og vi på vår side vil gjøre det vi kan for å påskynde det grønne skiftet innenfor denne sektoren, sier Kevin Bangston som er toppsjef i Thomas Built Buses med hovedkontor i High Point i Nord-Carolina.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.