– Jeg er rett og slett helt utslitt!

Flere og flere turbusselskaper tar kontakt med Bussmagasinet og forteller om tøffe tider. Lite støtte fra Regjeringen og tøffe tider flere ikke tror de vil klare seg gjennom. Busskameratene AS er et veldrevet selskap som gikk inn i år 2020 med ambisjoner og troen på suksess, men resultatet er dystert og nå står selskapet i fare for å bli slått konkurs.

«Det er bare så trist alt sammen! Jeg føler meg rett og slett utslitt. Nå ligger vi an til å få konkurs i løpet av februar», sier en fortvilt Erik Storeide, daglig leder hos Busskameratene.

Busskameratene ble etablert tilbake i 2014 og har i dag seks busser. Selskapet har lokaler på Årnes i Viken, men flere busser er stasjonert i Oslo. Selskapet har drevet på en god og ryddig måte. De har også kjørt supleringsbuss for ekspresselskaper og så mot 2020 som året de skulle ha rekordomsettning. Men så kom 12. mars.

» Vi hadde jobber for rundt 1,5 millioner klare og så frem mot en suksessrik sommer da alt bare stengte ned. Vi søkte statlig lån og støtte umidlebart og fikk dette, men så da vi søkte igjen i september og ut året, så fikk vi avslag tvert. Dette har vi klaget inn, men en slik klage vil ta lang tid å få svar på», sier Storeide som nå ser at hele selskapet smuldrer opp og fire faste pluss 14 deltidsansatte kan miste jobben.

«Jeg skjønner ikke noe. Vi hadde ingen inntekt i desember 2020. Så hvorfor fikk vi støtte tidligere i 2020 og nå ikke noe støtte i det hele tatt?», spør han og ser forundret ned på regningsbunken som bare blir større og større.

På utsiden står en moderne busspark med flotte turbusser som dekker alle behov. De tilfredstiller de strengeste Euro-kravene og flere har også rullestolheis. Alt for å tilfredstille kravene satt av myndigheter og oppdragsgivere. Mye penger er brukt på å bygge opp en solid busspark, som nå bare står å nærmest ruster bort.

«Dette er bare trist! Vi har brukt så mye energi på dette firma på profilering og jobbet gratis bare for å se at det nå smuldrer opp mellom fingrene. 2020 skulle bli årets år for Busskameratene AS. Slik så det ut frem til myndighetene til de stengte oss ned. Vi hadde jobber for ca 1.5 millioner før sommer trafikken satte inn, som alle ble avbestilt», sier han og håper nå at det kan komme en støtteordning på plass. En støtteordning som en rekke partier har lovet skal komme.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.