Jakten på nye bussjåfører er i gang

Onsdag 30. august starter den landsomfattende turneen «Følg drømmen ikke strømmen».

«Sammen med SOTIN, Norges Lastebileier-Forbund og NHO Transport setter vi i Vy nå rekruttering av yrkessjåfører på Norgeskartet», skriver Vy i en pressemelding.

Ferske undersøkelser viser at det er behov for minst 2000 nye yrkessjåfører i Norge hvert eneste år. 1000 av disse er bussjåfører.

For å vise frem yrket og utdanningsmulighetene til landets ungdommer arrangeres denne landsdekkende turnéen: Følg drømmen ikke strømmen 2023.

Turneen kjøres med 2 lastebiler og 2 busser samtidig og dekker hele landet, fra Kirkenes til Kristiansand.

«I løpet av 4 uker i september kommer vi til å ha arrangementer på ca. 40 ulike steder, der skoleelever, skoleansatte, foresatte, arbeidssøkere og alle andre interesserte ønskes velkommen til å lære mer om utdannings- og jobbmulighetene i transportbransjen», skriver de videre.

I dag møtes pressen og arrangørene sammen med Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i Oslo for å sparke igang arrangementet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.