Iveco-gruppen får ny toppsjef

Svenske Olof Persson skal erstatte Gerrit Marx som konsernsjef i Iveco Group fra 1. juli i år. Persson har hatt toppstillinger i våde Volvo og Iveco.

Gerrit Marx har vært toppsjef i Iveco Group i to og et halvt år. Han går nå til toppsjef-stillingen i CNH Industrial N.V. som Iveco var en del av tidligere.

Persson er i dag medlem av styret i Iveco Group og har tittel av «Independent Director». Han kom inn som styremedlem i 2022 via investeringsselskapet Cerberud Operations.

Persson har hatt flere stillinger innenfor ABB og ble divisjonssjef i Bombardier Transportation i 2004. Han kom til Volvo i 2006 som administrerende direktør i Volvo Aero, og han har hatt samme funksjon i Volvo Construction Equipment fra 2008. I 2011 ble han toppsjef i AB Volvo Group hvor blant annet Volvo Trucks og Volvo buses inngår. I Volvo Group ble han etterfulgt av nåværende toppsjef Martin Lundstedt i 2015.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.