Iveco Daily Tourys ble “International Minibus of the Year 2017”

Iveco Daily Tourys ble kåret som den aller første vinneren av “International Minibus of the Year 2017” etter en tre dager lang Minibus Euro Test gjennomført av juryen bestående av 19 journalister som representerer ledende tidsskrifter i hele Europa. Tom Terjesen i Buss Magasinet er norsk jurymedlem og leder av juryen.

Prisen ble overrakt under åpningsseremonien av bussutstillingen FIAA 2017 i Madrid nylig. Juryen bedømte Daily Tourys til å ha gjort det meget bra under testen som også involverte seks konkurrenter. Bussene ble evaluert under realistiske veiforhold med stigninger og utforbakker, motorveier, smale veier og varierte trafikkforhold.

Den nye prisen for “International Minibus of the Year” er utviklet for å kunne gi anerkjennelse til minibusser, mikrobusser og midibusser utviklet for profesjonell passasjertransport.

Juryformann Tom Terjesen oppsummerte stemmegivningen i juryen slik: – Iveco Daily Tourys kombinerer et høykvalitets karosseri, med premium komfort for passasjerene. Drivlinjen med en sterk Euro 6 dieselmotor og kanskje den aller beste girkassen som noen gang er laget i denne klassen, gjør reisen til en minneverdig opplevelse. Minibussen har stor bagasjekapasitet. Dette er en komplett fabrikkbygd minibuss som gjør vedlikeholdet og servicearbeidet enda mer effektivt uavhengig av hvor du er i Europa”.

Tourys har en 3-liters dieselmotor på 180 hk produsert av FPT. I drivlinjen finner vi også 8-trinns automatgirkassen Hi-Matic som de fleste anerkjenner som markedets beste. Luftfjæring bak og Telma retarder sikrer absolutt kjøreglede og reisekomfort. Det omfattende sikkerhetsutstyret som tilfredsstiller R66-bestemmelsene, er en garanti for maksimal sikkerhet for passasjerer og sjåfør.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.