Iveco Crossway Low Entry til Alta

I en tid hvor man får inntrykk av at nesten alt dreier seg om elektrifisering, er det litt befriende å kunne fortelle at det fortsatt er behov for og plass til fossil fremdrift. Iveco har nettopp levert 13 Crossway Low Entry til Connect Bus i Alta, og ytterligere tre skal leveres i april.

Crossway er en populær buss i Norge, og rundt 1000 er i trafikk rundt om i landet. Bussene har klart seg godt i et krevende norsk klima. En av de nye bussene skal gå i Kautokeino, en av de kaldeste plassene i Europa.

Connect Bus har valgt en versjon på 13 meter med 45 + 2 sitteplasser og 26 ståplasser. Motoren på 320 hk er også tilpasset fornybar diesel, HVO. Da er utslippet meget lavt.

Den lokale Iveco-forhandleren, Team Verksted, skal stå for vedlikehold og annen oppfølging av de nye bussene i Alta.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.