Iveco Bus nyheter på IAA

Iveco Bus har en sterk tilstedeværelse på IAA 2016 og viser sitt brede program med fem kjøretøy som representerer selskapets kjerneverdier når det gjelder bærekraftig transport, teknologisk utvikling og verdier innenfor kvalitet, komfort, design og lønnsomhet.

Tre store busser vil være utstilt på Iveco-standen:

Verdenspremiere:
En helt ny turbuss som kompletterer den eksisterende serien, utviklet for regionale og nasjonale ruter, beregnet for ekspressbuss-markedet eller mellomlang turisttrafikk. Denne nykommeren bygger videre på selskapets kunnskap og erfaring i dette segmentet og tilbyr enestående allsidighet og lønnsomhet.

Magelys i den meget godt utstyrte «Lounge»-versjonen feirer partnerskapet med det prestisjefylte World Champions rugbyteamet, New Zealand All Blacks. Denne turbussen er blitt spesielt kundetilpasset for å gi spillerne og støtteapparatet enda mer komfort. Kjøretøyet har 46 hvileseter i skinn og er utstyrt med fasiliteter som Wi-Fi, GPS, kaffemaskin, dobbelt lydsystem med mikrofoner, USB-tilkobling ved hvert sete og 220 V kontakt for hvert dobbeltsete. Magelys er kronet til «International Coach of the Year 2016» av et panel bestående av 22 journalister fra den europeiske busspressen.

En Urbanway Electric Hybrid ZEV bybuss byr på en shuttle-tjeneste på utstillingsområdet til IAA. Dette 12 meter lang utslippsfrie kjøretøyet er en del av det eksperimentelle EBSF 2-prosjektet (European Bus System of the Future) som styres av UITP. Den spesifikke energistyringen med tilbehør resulterer i at kjøretøyet har en fullelektrisk rekkevidde på 4 km.

Daily Electric er en utslippsfri minibuss, ideell for bysentrene og tilbringertjeneste. Kjøretøyet har en rekkevidde på inntil 100 eller 160 km ved hjelp av to eller tre høykapasitets sodium-nikkel-chloride-batterier i kombinasjon med høyeffekts superkapasitorer som forbedrer kjøretøyets ytelse og levetid på batteriene. Det regenererende bremsesystemet gjenvinner kinetisk energi og omformer den til elektrisk strøm som lader batteriene. Den fleksible ladingen, patentert av Iveco, består av en elektrisk kontakt og en enkelt forbindelse som kan lade fra en vanlig kontakt på 24 timer, fra en offentlig eller privat ladestasjon på 10 timer eller en offentlig hurtigladestasjon på bare 2 timer.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.