Irizar viser utslippsfrie busser på UITP

Irizar deltar på Global Public Transport Summit arrangert av UITP i Stockholm med nyeste teknologi innen miljøvennlig transport. De vil også vise frem ny design for fremtidens bærekraftig kollektivtransport.

På en 600 kvaderat meter stor utstilling vil den spanske bussprodusenten Irizar vise frem ny design og ny teknologi innen bærekraftig kollektivtransport.

Irizar har bygget en helt ny fabrikk for elektriske busser og lastebiler like utenfor den spanske byen San Sebastian. Her kan det bygges over 200 batterielektriske busser årlig. I tillegg så bygger de egne batteripakker til sine busser. Alt etter kundens ønsker om rekkevidde, ladeinfrastruktur og kapasitet.

Under årets messe i tilknyttning til UITP konferansen i Stockholm 9. til 12. juni vil Irizar vise frem flere av sine batterielektriske busser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.