Solaris viser frem hydrogenbuss på UITP

Solaris viser frem to busser under årets store kollektivtransportkonferanse UITP i Stockholm i juni. Solaris Urbino 12 Hydrogen får verdenspremiere, mens det også blir vist frem en oppgradert Solaris Urbino 12 Electric.

Fra 9. til 12. juni vil Stockholm være vertskap for verdens største kollektivkonferanse Global Public Transport Summit som arrangeres av UITP. Solaris vil ha en stand på den store messen som er i tilknyttning til konferansen. Her vil den polske busstilverkeren vise frem to spennende nyheter.

Solaris Urbino 12 Hydrogen får verdenspremiere på messen. Den helt nye hydrogenbussen er helt utslippsfri. Energien som den behøver for å lade batterier og få bussen til å kjøre fremover kommer fra brenselcelle som drives av hydrogen.

Det andre kjøretøyet som Solaris viser frem er en oppgradert versjon av «Bus of the Year 2017», Solaris Urbino 12 Electric. Bussen har fått en del oppgraderinger i både design og teknikk. Her kan en nevne helt ny frontbelysning med LED teknologi. Bedre utsyn for sjåføren. Bedre aerodynamic i fronten og bedre tilgang for vedlikehold. Og den har fått en bedre synlighet for destinasjonsskilt.

Solaris vil også vise frem deres fjernstyrte flåtestyrin eSConnect som overvåker flåten og i tillegg kan monitorere bussen og dermed forenkle vedlikehold av de elektriske bussene

I tillegg til å vise frem nye produkter, så vil representanter fra Solaris være foredragholder og deltaker i flere viktige konferanser innen kollektivtransport og miljøvennlig transportløsninger.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.