Innredet busstoppet og pyntet til jul

Mange fikk seg en overraskelse i Arendal mandag morgen. Noen hadde på natten innredet med møbler og pyntet busskuret til jul. Fenomenet brer om seg.

Her i Norge så var det Miljøpartiet de Grønne som begynte med innrednings-stund på en holdeplass i Gøvik. Dette var i forkant av valget og siden da har flere busskur i Norge blitt innredet mer eller mindre som en liten leilighet.

Mandag morgen fikk Arendalittene seg en hyggelig overraskelse i det de kom til den lokale holdeplassen ved «dampen» (Strømsbu). Skuret var innredet med to stoler, bord, gardiner, julepynt og blader. I tillegg var det limt opp speilfliser på veggen for å gjøre det ekstra koselig.

pyntet«Dampen» er kallenavnet stedet fikk da Arendal Dampskipsselskap, senere ATS og Nettbuss hold til her. I dag er det en dagligvarebutikk og diverse lokale bedrifter i de gamle bussgarasjene. Men holdeplassen er fremdeles en av de mest trafikkerte med en rekke avganger til lokale destinasjoner, samt til Grimstad, Lillesand og Kristiansand.

Tirsdag kunne Agderposten fortelle at det var den lokale Natur og Ungdom foreningen som stod bak stuntet. De var inspirert av slike stunt fra andre deler av landet. Verken busselskapet eller Agder Kollektivtransport var informert, men begge ser på det som et artig innslag, så lenge de ikke forsøpler området.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.