– Lettere å komme seg hjem hele døgnet

Fra og med 2. januar kjører fire av Kolumbus’ bussruter hver dag, hver natt, hele uken.

–  Det betyr at det blir lettere for folk å komme seg hjem med buss til alle døgnets tider, nå også på hverdager, sier Elisabeth Tostensen, kommunikasjonssjef i Kolumbus.

Rute 1, 2, 5 og X60 får døgndrift
Det er rute 1 til Hundvåg, 2 til Sandnes/Tananger, 5 til Tasta/Randaberg og X60 til Sandnes/UiS/Stavanger som etter nyttår kjører hele døgnet.

– Vi innførte den første døgndrevne ruten i 2014, og tilbudet er blitt godt brukt. Nå gleder vi oss over å tilby buss hele døgnet til enda flere bydeler, sier Tostensen.

Billetten koster det samme natt som dag
Bussbillettene på nattestid er like billige som billettene på dagtid. Du kan også bruke periodebilletten din, som f.eks. 30-dagersbilletten eller Ungdomsbilletten, om natten.

Flere endringer
I tillegg til å innføre flere bussruter hver natt gjøres det flere endringer over hele Rogaland fra 2. januar. Blant annet kjører rute 1 nå kun mellom Hundvåg og Stavanger sentrum, mens Tasta-bussen blir hetende rute 5, og kjører kun mellom Tasta og Stavanger sentrum på dagtid og mellom Randaberg og Stavanger sentrum på nattestid.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.