Ingen bussmesse i Birmingham i høst

Den britiske bussmessen Coach & Bus UK har besluttet å avlyse årets messe i Birmingham 8. og 9. november. En rekke faktorer har ført til at flere utstillere har kansellert sine bestillinger. Uansett har den britiske messen ligget noe i skyggen til den langt større messen Busworld i Brussel, som også arrangeres i høst.

Bussbransjen er ikke helt friskmeldt etter pandemi og problemer knyttet opp mot krigen i Ukraina. Fortsatt er det til dels store problemer i leverandørkjedene som gir store utfordringer med å klare bussleveransene i rett tid. I en slik tid kjenner flere av bussleverandørene ikke noe behov for å delta på den britiske messen. Ordrebøkene er for mange fulle, og markedsføringseffekten av Coach & Buss anses ikke som tilstrekkelige i den nåværende situasjonen.

Dette har fått både Volvo og Scania til å hoppe av, begge betydelige bussleverandører i Storbritannia. Volvo kommer heller ikke til å stille ut på Busworld, mens Scania blir å se i Brussel 7. – 10. oktober.

Britene har kastet inn håndkleet for årets messe, men satser neste år på Euro Bus Expo som går av stabelen 12. – 14. november på det store messesenteret NEC i Birmingham. Da får man heller ikke konkurranse med Busworld.

(Illustrasjonsbildet er fra Busworld 2019, og i høst blir det igjen Busworld i Brussel.)

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.