Ikke konge på bussen

Mandag 19. September gravlegges Dronning Elisabeth II av Storbritannia. Til og fra sermonien er det satt opp busser, men ikke alle ønsker å ta bussen. Flere føler seg litt for majestetiske til å sette seg på en buss.

Det finnes faktisk mange konger, dronninger og statsoverhoder i verden. Veldig mange av disse kommer til dronning Elisabeths begravelse mandag. Men flere har nå meldt tydelig i fra at de ikke setter seg på den planlagte bussen som skal ta de til og fra begravelsen.

De føler seg rett og slett for gode til å sitte på en buss, eller at det ikke er trygt nok med tanke på sikkerheten. Nå har flere konger i Golfstatene meldt i fra at det må settes opp bil for buss for at de skal komme.

Det var The Gardian som først meldte om dette og i Norge var det VG som bringte nyheten om at de kongelige ikke ville ta buss.

«Hvis kongen kom til vårt nabolag, så ville vi ikke satt ham på en buss. Å forvente at venner av kong Charles skal samle seg som skolegutter på en buss for å gå i begrevelse, det er ikke starten vi forventer. Det er derfor enkelte av oss som holder oss unna», sier en ikke navngitt myndighetsperson i Kuwait til The Guardian.

Men det er verd å nevne at Kong Salman bin Abdulaziz Al Saud i Saudi Arabia faktisk for noen år siden fikk bygget en egen buss hos Viseon, nettopp for å kunne ta bussen på et av deres universitetsområder når han besøkte stedet. Denne bussen ble designet og bygget av tidligere bussprodusent Viseon i Tyskland og mye av det forgylte interiøret var i ekte guld. Bussmagasinet fikk oppleve denne bussen før den ble fraktet til sin nye eier. Redaktør Tom Terjesen følte seg litt som en konge under prøveturen.

Men kanskje ikke alle konger er som Kong Salmna bun Abdulaziz Al Saud som har egen buss eller vår egen kongen, Kong Harald 5. Kong Harald måtte løse billett da han for noen år siden ønsket å ta en busstur med Henning Aasbø sin gode gamle Volvo fra 1951 da kongen besøkte Gjerstad i Agder.

Den amerikanske presidenten, Joe Biden har også fått unntak fra bussingen. Han skal få sitter mutters alene i sitt beist av en bil, The Beast. Og som det kan se ut nå, så får han følge av flere som ønsker å være konge i egen bil.

Bussen til kongen av Saudi Arabia

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.