I Mexico produserer Volvo selv

Volvo feirer 25-årsjubileum i Mexico med å introdusere en batterielektrisk buss under navnet Luminus. Bussen skal produseres komplett på Volvos egen fabrikk i Tulitlan.

Nyheter fra Volvo Buses den senere tiden har gjerne dreiet seg om at Volvo slutter å produsere komplette busser i Europa. I andre deler av verden, deriblant på det store meksikanske marked (127 millioner innbyggere) , stiller det seg annerledes.

Det er snakk om en lavgulvsbuss som skal leveres i lengder fra 9,7 til 13 meter. Avhengig av lengden kan bussen leveres med batterikapasitet fra 280 til 470 kWh, som skal gi rekkevidde på inntil 400 km. Bussen skal ha et moderne og tiltalende interiør og ha Volvos nyeste generenasjon sikkerhetssystemer, inklusive automatisk hastighetstilpasning og detektering av myke trafikanter.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.