Høythengende PR-pris til MAN

MAN Lion’s City E oppnådde tittelen “International Bus of the Year 2023” under testarrangementet «International Bus Euro Test» i mai. Dette skjedde i Limerick i Irland. Det spesielle for MANs vedkommende er at bussen kjørte fra München til arrangementet på egne hjul med et antall ladestopp underveis. Dette benyttet MAN som et PR-stunt, og det har nå gitt uttelling i form av PR-prisen «Fox Award» i gull-utførelse.

MAN vant prisen sammen med Axel Springer Corporate Solutions i «Auto»-kategorien.

MAN kalte kjøreturen «Electrifying Europe Tour». Den startet i München 29. april og ble avsluttet i Limerick 8. mai. Turen ble nesten 2.500 km og gikk gjennom åtte land. MAN demonstrerte at det faktisk er mulig å transportere en elektrisk bybuss med det som måtte være av ladeutfordringer gjennom Mellom- og Nord-Europa.

Media av forskjellig slag fulgte reisen nøye, noe så ga fremragende PR for MAN og turen i både trykte og digitale media. Interessen for den elektriske langturen med buss fremsto ikke minst fotomessig som en stor suksess.

Juryen for “Fox Award» består av 18 kommunikasjons- og media-eksperter. Prisen har vært delt ut i 12 år. For årets priser var det påmeldt ikke mindre enn 298 events, hvorav «Electrifying Europe Tour»var en av mange.

MAN Truck & Bus sørget selvsagt for å dokumentere «Electrifying Europe Tour» med en egen nettside. Den ser du her.

Vi hadde fyldig omtale av «International Bus Euro Test» i vår, med presentasjon av kandidatene til “International Bus of the Year 2023”. Arrangementet ble ledet av Buss Magasinets redaktør Tom Terjesen som er president i juryen for “International Bus & Coach Award».

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.