Hino inn i den elektriske fremtiden sammen med BYD

Torsdag ble det kjent at Build Your Dreams og Hino skal samarbeide om en elektrisk platform. De to selskapene skal utvikle og lansere elektriske kjørtøy sammen.

På fagspråket kalle de det en strategisk business allianse, hvor BYD skal sammarbeide med Hino om utvikling av komersielle batterielektriske kjøretøy.

Hino var et velkjent bussmerke her i Norge på 80 og 90 tallet. Importør var RSA i Drammen og flere norske busspåbyggere bygget karosseri på Hino chassis. I dag er merket helt borte fra det norske markedet, men med den nye batteriteknologien skal en ikke se bort fra at Hino igjen kan bli å se på norske veier.

Torsdag morgen ble det kjent at den store batteri- og kjøretøyprodusenten BYD har inngått et tett samarbeid med Hion når det kommer til elektriske busser og lastebiler.

«BYD og Hino har sammen forpliktet seg til å utvikle batterielektriske kommersielle kjøretøyer på et verdensomspennende marked. Sammarbeidet mellom det kinesiske og japanske merkedene gir store fordeler i utviklingen av elektrifisering og utvikling av ny teknologi som igjen vil akslerer den globale utviklingen mot det grønne skiftet», sier visepresident Vang Jie hos BYD.

«Vi er stolte over samarbeidet med BYD på utvikling av batterielektriske kommersielle kjøretøy. Ved å bringe sammen BYD sin batteriteknoligi og Hino sin avanserte hybridteknologi vil en kunne komme imøtekomme kundene ønsker om raskt omstilling til mer miljøvennlig transport, sier Taketo Nakan, direktør hos Hino.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.