Hele bussflåten blir elektrisk i Roskilde

Det er spenning i luften i byen Roskilde i Danmark. Nå skal byen med den kjente musikkfestivalen bli helelektrisk. 20 elektriske Yutong-busser skal fra 2019 kjøre i fast traikk i den Sjællandske byen.

Forleden ble det kjent at det er den kinesiske bussleverandøren Yutong som har fått oppdraget å gjøre den sjællanske byen Roskilde helelektrisk. Dette er den første byen i Danmark som går fra fossilt brennstoff til helelektrisk på deres busser.

Busselskapet Umove Øst skal drifte bussene fra april 2019. Bussene er 12 meter lange og skal lades med over-natten-ladere.

Umove Øst har stor tro på at overgangen skal gå smertefritt. Uansett så kan ting skje. En totalt overgang til elektriske busser kan gi utfordringer, spesielt i starten. Derfor har selskapet fått tillatelse til å beholde noen dieselbusser.

– Vi håper og tror at dieselbussene blir helt unødvendige i fremtiden. Men for at vi skal være helt sikre på at alt går bra, så har Umove Øst mulighet for korte perioder å sette inn dieselbusser om dette skulle bli nødvendig, sier Ivan Hyldebrand som er ansvarlig for transport i Roskilde kommune.

Yutong bussene til Roskilde leveres med 10 års garanti, mot 6 år som er normalt på deres dieselbusser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.