Hankook på Scania, MAN og Mercedes-Benz

I disse dager starter Hankook levering av dekk innenfor en nylig inngått OE-samarbeidsavtale også til Scania.

Fra før er Hankook en viktig leverandør av dekk for originalmontering på lastebiler og busser fra Mercedes-Benz og MAN.

Södertälje-baserte Scania er en av verdens ledende produsenter av lastebiler og busser, og er nå en del av Volkswagen Group, som igjen er en av Hankooks største kunder globalt. OE-avtalen med Scania vil i utgangspunktet omfatte 18 dimensjoner i 22,5 tommer-segmentet.

I første omgang handler det om Hankook e-cube MAX til langtransport og helårsdekket SmartFlex, som egner seg spesielt godt for blant annet den nylig oppgraderte Scania Euro 6-modellen. Fra neste år skal Hankook også levere SmartWork dekk for anleggstransport.

Siden 2014 har Hankook dessuten vært OE-leverandør av en rekke dimensjoner til MAN Truck & Bus GmbH, som også inngår i Volkswagen Group. Tidligere i høst utvidet selskapet utvalget av OE-dekk til MAN lastebiler og busser med ytterligere 19 dimensjoner.

– Samarbeidet med Scania er nok en sterk kvalitetsbekreftelse for våre produkter. Både e-cube MAX, SmartFlex og SmartWork-seriene tilfredsstiller Scania-ingeniørenes strenge krav til ytelse, effektivitet og bærekraft, sier Ho-Youl Pae, COO for Europa hos Hankook.

Tidligere i høst meldte Hankook at selskapet nesten har doblet antall dekkdimensjoner i seriene e-cube MAX, SmartFlex og SmartWork til originalmontering for Mercedes-Benz lastebiler siden samarbeidet startet i 2014.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.