Grønne busser fra Vestfold til Romerike

Hvorfor har noen av bussene i Vestfold plutselig blitt grønne, kan noen av de lokale bussreisende ha undret.  Svaret er en skikkelig gladnyhet for folk på Romerike!

Har du sett de grønne bussene i Vestfold? Og lurt på hvorfor de plutselig har blitt grønne? Vestfold-bussene er vanligvis hvite, på Romerike er de grønne. Forvirret? I morgen kommer nye miljøvennlige busser på vegene i Vestfold, til stor glede også på Romerike.

1. juni fylles Vestfolds veier opp med 91 flunkende nye, miljøvennlige busser. 50 av de går på biogass som er lokalprodusert i Vestfold. I forbindelse med utskiftningen skal flere av bussene som har vært i bruk til nå, videre til et nytt liv hos Unibuss på Romerike. Her vil bussen bidra til økt sikkerhet og en bedre kjøreopplevelse for både sjåfører og reisende.

Vestfold-bussene er vanligvis hvite, på Romerike er de grønne. Ettersom de tas i bruk på Romerike kort tid etter oppstarten i Vestfold førstkommende helg, er de allerede grønnlakkerte og klare til tjeneste. I de kommende dagene vil dermed folk i Vestfold-området kunne se grønne busser i rute på veiene.

Siden 2009 har Unibuss’ virksomhet på Romerike økt betydelig. Det samme har naturligvis bussparken, fra 170 til 223 i antall. Nå ser vi frem til å bytte ut noen av de eldste bussene. Med Vestfold-busser på plass på Romerike, tilbyr vi passasjerene en enda bedre reiseopplevelse også der.

– Vi gleder oss naturlig nok veldig til oppstarten i Vestfold i helgen med de 91 helt splitter nye og miljøvennlige bussene. Det blir en stor forbedring både for sjåførene våre og for de reisende. I tillegg til en betydelig reduksjon i utslipp byr de nye bussene i Vestfold på bedre plass, komfort og sikkerhet. Også gleder vi oss også til å kunne tilby nyere og mer miljøvennlige busser på Romerike (sammenlignet med de eldste bussene der i dag), skriver ina Helen Østby i en pressemelding.

Bussmagasinet fikk låne en av disse grønne bussene til vår stand under Transport  på Norges Varemesse i begynnelsen av juni. Bussen hadde tidligere trafikkert ruter i Sande i Vestfold og nå omlakkeret til grønn og kjører nå i Romerike.

bty
bty

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.