Gratis kollektivtilbud for alle innbyggere i Tallinn

Den 1. januar ble det gratis kollektivtilbud for alle innbyggere i byen Tallinn i Estonia. Byen med 400.000 innbyggere kan nå la bilen stå.

33 prosent av de totale kostnaddene på kollektivdriften i byen er dekket inn via billettinntekten. Dette blir nå dekket inn via byens budsjett, men det som byen sparer på mindre trafikk og bilbruk i sentrum vil gjøre at dette tiltaket vil nærmest gå opp i opp.

Tilbudet gjelder kun de som har adresse i byen. Det vil si 400.000 personer kan nå benytte seg av trikk og buss uten å betale en krone. Det kan, om politikerene oppnår sitt mål, få redusert biltrafikken vesentlig.

Nå kan byen smykke seg med titelen «flaggskipet for grønt miljø i Europa», noe som gleder byens borgermester, Edgard Savisaar.

For turister vil prisen for bruk av byens kollektivtilbud koste litt over 8 kroner turen, 24 kroner dagen eller 170 kroner måneden. Men for innbyggerene som opplever kollektivtilbudet som kostbart, så kan tilbudet om gratis kollektivtilbud trekke til deg mange flere. Og politikerene vil sette inn mer materiell etter behov, slik at alle kan benytte seg av tilbudet.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.