Frykter at permitteringer fortsetter

Yrkestrafikkforbundet frykter at permitteringer av bussjåfører vil fortsette selv om kollektivbransjen har fått 1 milliard kroner i krisepakke.

– Vi er glade for at Stortinget lyttet til bransjen, men vil samtidig rette en pekefinger til våre egne. For når staten går inn og dekker tapte billettinntekter, så må bransjen vise ansvar og begrense permitteringer til et minimum, sier Trond Jensrud, generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet.

Han frykter at selskaper fortsetter å permitere for å spare penger og grunnet kutt i rutetilbudet. Dette på tross av at det ble enstemmig i Stortinget vedtatt en krisepakke for kollektivbransjen på 1 milliard kroner etter en forespørsel fra en samlet bransje.

– Det strømmer nå inn med permitteringer fra busselskapene, med begrunnelser i at kollektivselskapene kutter i rutetilbudet. Det er store variasjoner, men det kan virke som noen er litt vel ivrige etter å kutte i bemanningen, sier Trond Jensrud, generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet.

– Vi forventer at når staten tar over store deler av tapene i billettinntektene, så må dette også komme sjåførene til gode i form av at færrest mulig trenger å melde seg på NAV. Jeg oppfordrer arbeidsgiverne å ha litt is i magen og heller stille krav om tilbakebetaling i ettertid fra staten, sier Jensrud. Han viser også til at det er viktig at det går flere busser enn det passasjerantallet tilsier i disse tider, for å kunne følge hygienerådene fra myndighetene.