Fraråder kollektivreiser, men bussene skal gå

Både regjeringen og fylkeskommuner har siden i våres frarådet å benytte kollektivtransporten under pandemien. Nå går fylkesmannen i Vestfold og Telemark ut å ber folk bli hjemme og ikke ta bussen om det ikke er strengt nødvendig.

Fylkesmannen i Vestfold og Telemark har gått ut på sin nettside å frarådet befolkningen om å ta kollektiv reisemåte som buss og tog. Han oppfordrer til å benytte seg av hjemmekontor. Må man likevel reise anbefales bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde en meters avstand.

– Videre oppfordres de i fylket som har arbeidsplass i Oslo, eller som trenger å pendle gjennom Oslo, til å ta i bruk hjemmekontor i stedet for å reise, skriver de videre på deres hjemmeside.

Siden i våres har det vært et nasjonalt råd om å unngå kollektivtransport, slik at de som strent tatt trenger å ta bussen kan få god plass og ikke være i fare for å bli smittet. Regjeringen har satt av penger i budsjettet for at bussene skal fortsette å gå som normalt. Dette for å sikre at de som må ta bussen kan komme seg til og fra arbeid og skole.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.