Fra Vy til Keolis

Mobilitetsaktøren Keolis Norge AS har ansatt Øystein Gullaksen (49) fra Bergen som ny administrerende direktør. I 10 år har selskapet driftet bybanen i Bergen og overtok nylig busskontrakten for Bergen sentrum. Gullaksen kommer fra stillingen som administrerende direktør for Vy Gjøvikbanen, og har tidligere vært regiondirektør for Vy Buss og Posten region vest.

– Vi er veldig glade for å ha ansatt Øystein Gullaksen som ny direktør. Han har tung ledererfaring fra ledende logistikk og transportselskaper, og kjenner kollektivtrafikken og transportsystemene i Bergen og Vestland svært godt, sier Wenche Kjølås, styreleder i Keolis Norge.

Gullaksen erstatter Gry Miriam Olsen som i september 2020 sa opp stillingen som administrerende direktør i Keolis Norge for å bli regiondirektør i NHO Vestlandet.

– Jeg gleder meg til å bidra til det grønne skiftet innen kollektivtrafikk i Bergen og ser frem til å jobbe sammen med alle de flinke medarbeiderne i Keolis om å levere grønne, trygge og gode kollektivtjenester i regionen, sier Øystein Gullaksen.

Gullaksen starter som administrerende direktør i Keolis senest 1. april 2021. I tillegg til lederjobbene i Vy og Posten, har Gullaksen lang erfaring fra IKEA, som blant annet varehussjef og driftssjef i Bergen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.