Fra Tyskland til Irland i en Elbuss

Ti dager, 2500 kilometer og med Limerick som mål skal MAN Lion’s City 12 E tilbakelegge på deres lengste testrute.

Bus Euro Test 2022 foregår i Limerick i mai og her skal fem elektriske rutebusser gjennom en omfattende test. Det er i denne forbindelse at MAN velger å teste ut dere elektriske rutebuss på en av deres lengste testturer gjennom Europa.

Allerede førstkommende fredag starter MAN på deres 2500 kilometer lange testrute som begunner i Munchen i Tyskland og skal ende ti dager senere i byen Limerick i Irland.

Bussen skal bli grundig testet. Alt fra rekkevidde til forbruk, støy og komfort. I tillegg skal en se hvordan en kan benytte denne type busser på lengre kjøring enn det de ofte benyttes til i dag, bykjøring.

Årets Bus Euro Test arrangeres av den internasjonale bussjuryen som består av fagjournalister fra 23 land. Bussmagasinet, med Redaktør Tom Terjesen har vært medlem av juryen siden 2008 og har siden 2016 sittet som leder for juryen.

I år skal fem fullelektriske rutebusser testet i en ukes lang test som foregår i Limerick i Irland. MAN er en av aktørene som deltar. I tillegg er Volvo, Higher, Mercedes-Benz og Karsan tilstede med deres batterielektriske busser. Bus Euro Test vil foregå i tidsperioden 9. til 13. mai.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.