Fra 1. mars kan du ta bussen gratis til og fra Jeløya

Tilbudet om gratis buss er et midlertidig tiltak for å stimulere til økt bruk av kollektivtransport, og vil vare i tre måneder.

– Dersom alle gjør litt, og kanskje lar bilene stå av og til, så kan det gi positive utslag for trafikken til og fra Jeløya. Og forhåpentligvis kan tilbudet om gratis buss bidra til at flere velger bussen oftere på lengre sikt. Om flere velger kollektiv, går eller sykler er det bra for miljøet og bidrar til bedre framkommelighet, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

– Jeg er glad for at vi får et styrket kollektivtilbud på Jeløya, og ikke minst at vi nå får en periode med gratis buss. Dette har jeg  trua på, og håper responsen blir like god som i forrige runde med gratis buss! Da tok mossingene bussen som aldri før, sier Hanne Tollerud, ordfører i Moss kommune.  

Slik fungerer gratis buss

 • Busstilbudet blir gratis fra 1.mars til og med 31. mai, og gjelder kun på busser og Flex som betjener Jeløy:
  – Linje 20 Refsnes-Sentrum
  – Linje 205 Framnes-Sentrum
  – Linje 206 Krossern-Orkerød-Sentrum
  – Linje 207 Tronvik-Sentrum
  – Linje 208 Refsnes-Høyden
  – Linje 252 Refsnes-Steinerskolen Moss
  – Flex til og fra Jeløy
 • Selv om linjene også betjener holdeplasser i Sentrum og mot Høyden, er hele linjen gratis. 
 • Ordinær billettpris gjelder dersom du skal reise videre til andre steder i Moss
 • Alle passasjerer går inn gratis foran hos sjåføren, uten bruk av busskort eller billett-app i denne perioden.
 • Informasjon om busstilbudet finnes i reiseplanleggeren på nett eller i appen ØstfoldReise, eller bruk sanntidskartet som du finner på nettsiden vår.

Tilbudet om gratis buss, samt forsterkninger av busstilbudet på Jeløya som ble innført tidligere i februar, er finansiert av Moss kommune og Viken fylkeskommune. Tiltakene er innført for å bidra til bedre trafikkflyt i forbindelse med innsnevringen av Kanalbrua. 

– Jeg har lyst til å gi innbyggere og reisende til og fra Jeløya ros for å tilpasse seg den trafikksituasjonen vi fikk etter innsnevringen til to felt over Kanalbroa. Nå som busstilbudet blir gratis oppfordrer jeg alle som kan til å bruke anledningen til å teste det ut. Det er jo sånn at hvis flere av oss som kan tar bussen, blir det lettere å komme fram for dem som må bruke bilen, legger Tollerud til.

Setter du pris på denne artikkelen? Bussmagasinet trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 130557 bank 6311.08.02449eller PayPal

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.