Fikk lappen beslaglagt etter ulykke

27. februar var det sammenstøt mellom en Mercedes-Benz Tourismo og en Volvo dumper på E8 inn til Tromsø. Sjåføren i turbussen fikk mirakeløst bare mindre skader og er nå skrevet ut fra sykehuset, tross store materielle skader i hele fronten av bussen. Politiet er ganske sikre på at sjåføren av dumperen ikke overholdt vikeplikten og har tatt beslag i han sitt førerkort.

Ved 16 tiden den 27. febaruar kjørte bussjåfør Daniel Nilsen Jørgensen en tom Mercedes-Benz Tourismo på E8 like utenfor Tromsø sentrum. I et kraftig sammenstøt med en Volvo dumper ble Daniel sittende fastklemt bak rattet i turbussen. Hele fronten var knust til det ugjenkjennelige og vitner tvilte på at sjåføren kunne ha overlevd sammenstøtet.

På en helt mirakuløs måte så kom Daniel fra ulykken med bare mindre skader. Han er nå utskrevet fra sykehuset.

Politiet etterforsker fremdeles ulykken og har i den forbindelse beslaglakt førerkorte til sjåføren av dumperen. Dette er av ren rutine, men Politiet har allerede en mistanke til at vikeplikten ikke har vært overholdt.

Daniel var alene i bussen som fikk hele fronten trykket godt inn i sammenstøtet. Guidestolen er helt knust, og førerplassen i den 2016 modellen er sterkt deformert.

Journalist Magne Håheim fra Bussmagasinet fikk møte Daniel på sykehuset mindre enn 48 timer etter ulykken. Og vi har fått lov fra Daniel selv til å publisere bilde fra sykesengen. En smilende Daniel priser seg lykkelig for at det gikk så bra som det gjorde. En lengre artikkel vil komme i Bussmagasinet sin papirutgave fremover.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.