Første Solaris elbuss er kommet til Norge

Første fullelektriske Solaris bussen er nå ankommet Norge, kan vi lese på Norgesbuss sin nettside. 

Bussene skal settes i drift fra og med desember. 

Bussen er av typen Solaris Urbino elektrisk og er en del av et testprosjekt sammen med Ruter. Omfanget er 2 busser. Prosjektet løper over to år for å høste erfaringer med batterielektriske busser. Norgesbuss skal kjøre bussen på linje 60 Vippetangen – Tonsenhagen.

Bussene skal lade med pantograf på Vippetangen og vedlikeholdslades på depoet. Både busser, pantograf og vedlikeholdslader er levert av Solaris Norge. Batteriet i bussen er 125kWh av typen LTO. Drivlinjen er 2 x ZF AVE 130 nav- motorer. Bussen har 28 sitteplasser og har Ruter-design.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.