Første sniktitt på nye VDL Citea electric

Fire lengdevarianter, batteriene integrert i gulvet og komposittelementer i sideveggene. Nye VDL Citea Electric kommer i 2021 utviklet helt som en batterielektrisk rutebuss.

I dag kan Bussmagasinet avsløre at det et en nye VDL Citea under utvikling. Bussen er designet og konstruert med fokus på vekt og rekkevidde.

VDL Citea ble lansert tilbake i 2011 og med stor vektbesparelse. Den nye Citea tar dette er stort skritt videre og utvikles som en ren batterielektrisk rutebuss.

Sideveggene på nye Citea er av komposittmateriale som gir en vektbesparelse på 15 prosent. Batteriene integreres i gulvet og bussen får en design som gir bedre vektfordeling.

Nye VDL Citea Electric vil få verdenspremiere våren 2021.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.