Første elektriske ekspressbuss i trafikk i Frankrike

I dag er det den offisielle overtakelsen av den første fullelektriske ekspressbussen for testkjøring i fast trafikk for Transdev i Frankrike.

Bussen som ble for første gang vist frem for publikum under Autocar Expo oktober 2018 er nå klar for trafikk. Bussen vil kjøre i Hauts de France distriktet i Frankrike for selskapet Transdev.

Bussen, en 13 meter BYD eCoach er montert samme ved den nye fabrikken i Beauvais et stykke nord for Paris. Selv om det begynner å bli flere og flere elektriske bybusser, så er det fremdeles helt nytt med langdistanse ekspressbusser med batteridrift. Nå kan dette være begynnelsen på en nytt marked for leverandører av elektriske batteribusser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.