Første elbussene til Ecuador

Ecuador sin første komplette elbussflåte er nå på plass i byen Guayaquil, landets største by. Det er Build Your Dreams BYD som fikk ordren på 20 batterielektriske busser.

Fra tidligere har Ecuador en elektrisk taxiflåte som ble levert i 2017. Nå er det landets første batterielektriske bussflåte som offesielt ble inviet. De 20 elbussene fra BYD skal inn i trafikk i byen Guayaquil, som er landets største by.

Det var byens borgermester Jaime Nebot som fikk æren av å ta i mot de 20 batterielektriske bussene. Han kunne samtidig takke landets regjering som har lovet å dekke 50 prosent av energikonstnadene ved overgang til elektriske busser.

«Denne bussleveransen er et godt eksempel på byens rettningslinjer for å integrere sentrale og lokale myndigheter, innelandske- og utenlandske selskaper, samt borgerne», sa Nebot og takket samtidig byens regjering som har gjort det mulig å introdusere elektrisk mobilitet til Ecuadors største by.

Bussene skal opereres av byens selskap Sauinc. Selskapet fikk i 2017 en buss på utprøving. Denne kjørte rundt 250 kilometer daglig og i perioden 2017 og 2018 fraktet den over 72.000 passasjerer, alt uten problemer. Nå har selskapet regnet seg frem til at de nye 20 elbussene skal spare hele 12,8 tonn Co2, fra hele 11 millioner liter spart diesel i løpet av et livsløp.

BYD har installert flere sikkerhetsløsninger i bussen for å trygge arbeidsplassen for sjåførene og også for passasjerene. Bussene er utstyrt med elektronisk software som kontrollere aksleresjonen til sjåføren og det er montert kamere innvendig i bussene.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.