Første elbussen til Irland

Volvo har fått deres første kontrakt på full elektrisk batteribuss til Irland. Dette er også den første elektriske bussen i landet.

Den aller første batterielektriske bussen i Irland blir levert av Volvo. Dette er starten på det grønne skiftet også for irer.

Partnere for prosjektet er Volvo, Crowne Plaza og energiselskapet ESB. Bussen vil bli overlevert i slutten av dette året og skal inn i trafikk mellom Crown Plaza, Holiday InnExpress og Terminalene 1 og 2 ved Dublin flyplass.

Volvo 7900 Electric vil bli ladet med over-natten-depotlader på 150kW via CCS Combo 2 kontakt. Bussen har 200 kWh batterikapasitet og vil bli ladet ved Crown Plaza Hotel.

«Vi er veldig glade for valget falt på Volvo 7900 Electric som transportløsning for våre gjester ved hotellene og flyplassen. Dette vil også bli den første batterielektriske bussen i Irland», sier Nick Page som er direktør for Volvo Bus UK & Irland.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.