Setra S 531 DT til Tromsø

Tide Buss AS har bestilt Setra S 531 DT dobbeldekkere for å kjøre linje 100 fra Tromsø. Bussene skal inn i trafikk 1. August i år.

Det ble i dag klart at Tide Buss AS har bestilt Setra S 531 DT dobbeldekkere til linje 100 med utgangspunkt i Tromsø.

Konsernsjef Roger Harkestad i Tide ASA kunne i dag avsløre hvilken busstype som er valgt for regionarutene linje 100, Tromsø – Narvik.

«Vi har valgt å satse på kvalitetsmerker med alt av prevantive sikkerhetsløsninger for å både gi de reisene en trygg tur og sjåførene den beste arbeidsplassen. Derfor falt valget på Setra», forklarer Harkestad. Han er klar over omtalen denne saken har hatt i medie, men forsikrer at bussene vil passe godt på disse rutene.

«Dette er regionaruter hvor slike busser vil passe godt. Vi har gjort grundig forarbeid. At det tar noe lenger tid med ombord- og avstigning på dobbeldekkere er vi kjent med, men mener dette ikke vil ha store påvirkningen så lenge det er regionsruter med færre stopp og lengre kjørestrekning», sier han videre.

Han legger også til at de ikke har spart på noe når det gjelder komfort ombord i bussene. Det skal komme de reisende tilgode.

Bussene settes i drift på rutene 100 fra 1. august i år.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.