Folksomt på første dag av Transport 2016

Det var godt oppmøte på første dag av Transport 2016 på Lillestrøm.

Selv om solen steiket og varmen var god, så valgte mange å ta turen til Norges Varemesse og Transport 2016. Her fikk publikum opplevd bussnyheter og møtt bransjefolk for en skikkelig bussprat.

Scania er på plass med deres Citywide Hybrid, Citywide gassbuss, Interlink HD og Touring. Sistnevnte er det verd å ta en nærmere titt på. Den har rullestolheis bak bakdør og et underholdningssystem som er unikt i bussammenheng.

Volvo er på plass med deres elektriske bybuss og 9700. Volvo har stor tro på en elektrisk fremtid og har allerde tatt frem gode produkter i dette segmentet. På turbuss er det yunike Dynamic Steering VDS blitt godt tatt i mot.

Setra har tre busser på sin stand. En Setra S511HD til Team Tur, en TopClass og en MD i Comfort Class.

transportbuslandOtto Osula fra Busland opplever godt med besøk på deres stand. En Setra fra slutten av 1950 tallet tiltrekker seg mange nyskjerrige, men også potensielle kunder. Busland er store på restaurering av busser uansett årmodell.

Solaris viser frem Urbino med hurtiglading via pantograf, Alpino og deres Urbino 18.

Bussmagasinet er også på plass med egen stand. Den er i Hall E stand 03-21. Her kan besøkende sette seg ned å slappe av med en kopp kaffe eller brus. Og samtidig slå av en hyggelig bussprat.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.