Flybussen Haugesund er tilbake i rute

Endelig kommer gladmeldingen om at Flybussen Haugesund starter opp igjen. Fra mandag 16. mai vil ruten ha 45 ukentlige avganger, og reisende til og fra Haugesund Lufthavn Karmøy vil få et betydelig forbedret tilbud.

– Vi har ventet lenge på denne dagen. Faktisk i nesten 800 dager. Derfor er det en gledens dag når vi nå endelig kan starte opp igjen, og ønske kundene velkommen tilbake ombord, sier Svein Helge Hauge, produkt og konseptsjef i Tide. 

Det var da Norge stengte ned samfunnet som følge av Covid-19 pandemien i mars 2020, at både nasjonal og internasjonal reisevirksomhet forduftet over natten. Uten kunder ble Flybussen Haugesund innstilt, og bussene ble parkert.

Tide har helt siden da analysert flytrafikken til og fra Haugesund Lufthavn tett, og etter hvert som samfunnet har åpnet opp igjen har flytrafikken til og fra lufthavnen sakte, men sikkert økt. Dette gjør at kundegrunnlaget for Flybussen Haugesund nå er stort nok til at man igjen kan starte opp busstilbudet.

– Selv om vi får daglige henvendelser fra kunder som etterspør bussen, og vi ser en gledelig økning i antall reisende på Haugesund Lufthavn, er det fortsatt et lite stykke igjen til reisenivået som var før pandemien startet. Vi fortsetter derfor å følge utviklingen og etterspørselen nøye fremover, og kan sette inn ytterligere avganger dersom situasjonen tilsier det, sier Hauge.

Avganger tilpasset flytrafikken
Fra mandag 16. mai vil Flybussen Bergen kjøre 45 avganger i uken mellom Haugesund Lufthavn og Haugesund sentrum. Avgangene er jevnt fordelt utover hele dagen, med første avgang fra sentrum på morgenkvisten med retur på kvelden. Bussene vil ha avganger alle dager, unntatt lørdag.

-Vi har fordelt rutene utover dagen og knyttet de opp mot de periodene der det er mest flytrafikk, slik at flest mulig kan benytte Flybussen Haugesund på sine reiser. Vi gleder oss til oppstarten og til å gi de reisende et godt og bærekraftig transportalternativ til og fra flyplassen, sier Hauge. 

Hauge legger til at selv om pandemien har endret mye av måten vi samhandler med andre mennesker, tror han reiselysten og -gleden til nordmenn fortsatt er til stede, og at både Haugesund og Norge vil være attraktive destinasjoner for så vel norske og internasjonale reisende i tiden som kommer. 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.