Flere busselskaper stopper billettsalg ombord

Flere og flere busselskaper i Europa kutter nå ut billettsalg og kontroller ombord i bussene for å redusere smittefaren. Busselskapet ATM i Messina, Italia har i tillegg øket rengjøringen av bussene og tillater bare av og påstigning gjennom bakdørene.

Italia er hardt rammet av Covid-19, kjent som Corona virus. Nå har flere busselskaper i landet kuttet all kontanthåntering og billettsalg ombord i bussene. De har også bedt passasjerer om å kun bruke de bakre dørene i bussen for å skåne sjåførene for eventuell smitte.

I tillegg så økes rengjøringen ombord i bussene og billettkontrolørene har fått fri. Busselskapet ATM i Messina, Italia gikk mandag ut med melding om at det blir endringer fra nå og frem til 4. april i år. Dette for å unngå at sjåførene skal risikere å bli smittet.

Det er meldt om flere tilsvarende tiltak flere steder i Europa. Det blir også oppfordret til å kjøpe billett digitalt for å unngå kontanthåntering i busser og andre kollektivtransportløsninger.

Da Bussmagasinet sjekket lokale busselskapet her i Norge, så var det fremdeles kontanthåntering for sjåføren. Men vedkommende benyttet håndsprit etter oppgjør. Ut over det, var det ingen tydelige tiltak som var satt inn for å redusere risikoen for smitte her i Norge.

Covid-19, bedre kjent som Corona-virus ble oppdaget i den kinesiske storbyen Wuhan i januar i år. Kort tid etter ble byens innbyggere bedt om å holde seg innendørs. Kort tid etter spredde viruset seg til nærliggende området og ble ettervært oppdaget også utenfor Kina.

Mandag formiddag var det nær 200 smittede i Norge, mens flere tusen er smittet i norlige deler av Italia. Store arrangementer er de senere dagene blitt avlyst for å prøve å redusere spredningen. Geneva Internationale Motor Show ble avlyst, samt en rekke andre store fagmesser over hele Europa. I tillegg har flere busselskaper stanset reiser til og fra deler av Europa.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.