Finske ladere til Scania

Finske Kempower er blitt offisiell leverandør av hurtigladeutstyr til Scania på verdensbasis.

Samarbeidsavtalen innebærer at Kempower skal levere ladenettverk til både Scanias egne anlegg og til Scanias kunder. Dette innebærer at den finske produsenten får et viktig bein innenfor elektrifisering av tunge kjøretøy, både busser og lastebiler.

Et av de første eksemplene på det nye samarbeidet mellom Scania og Kempower er att det finske selskapet skal levere ladeinfrastrukturen til Bergkvarabuss sine elbusser i Strängnäs i Sverige. Utstyret inngår i den totalløsningen som Scania skal levere til Bergkvarabuss i forbindelse med at Scania også skal levere elbussene dit.

Om Kempower

Kempower-historien startet i 1949 da Martti Kemppi og broren hans grunnla Veljekset Kemppi Oy, senere også kjent som Kemppi Oy, en produsent av sveisestrømkilder. Virksomheten var konsentrert om sveising, men mellom 2012 og 2018 ble det klart at fremtiden var elektrisk. Siden Kemppi allerede hadde mange års kunnskap innen ladeløsninger, ble Kempower Oyj grunnlagt. Nå jobber Kempower med å levere elektrifisering og ladeløsninger for alle typer elektriske kjøretøy og maskiner. Ladeutstyret blir produsert ved selskapets fabrikker i Lahti i Finland – side om side med Kemppi sveiseutstyr.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.