Filmet eget hærverk på buss

Ungdommer filmet deres hærverk på en Nobinabuss ved Torp Bruk i Østfold. Bussen, en leddbuss, fikk alle rutene knust og politiet har opprettet sak.

Lørdag formiddag meldte politiets operasjonssentral i Fredrikstad at en parkert leddbuss tilhørende Nobina AS var utsatt for omfattende hærverk. Leddbussen som tidligere har gått i trafikk for Ruter AS hadde natt til lørdag fått alle rutene knust.

Kort tid etter lekket det video på nettet av hærverket som ble utført av noen ungdommer. Politiet er i gang med å finne ut hvem som står bak hærverket.

Vitner har forklart at bussen, en 2012 modell MAN Lion’s City GL leddbuss har blitt kjørt til stedet for bare noen dager siden.

Bussen skulle inn til reperasjon hos firmaet Busspart Norge AS. Daglig leder Magnus Joneid ble overrasket da han kom for å kjøre bussen inn i verkested lørdag morgen.

«Det er store skader. Jeg har ikke oversikt over summene, men det er snakk om flere hundre tusen kroner for å bytte rutene. De er dyre», sier Joneid til nrk.no.

Joneid har nå utlovet en dusør på 10.000 kroner for dem som kan komme med opplysninger og ta de skyldinge.

Foto: Tonje Holter, Fredriksstad Blad


Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.