64 fullelektriske busser til Colombia

Med 64 fullelektriske busser i en stor ordre, får Colombia nå sin største flåte med miljøvennlige busser. Dette er den nest største elektriske bussflåten i hele Latin-Amerika.

Build Your Dreams BYD konkurrerte med tre andre leverandører og vant leveransen av 64 fullelektriske busser til operatøren Metroplús i byen Medellìn i Colombia. Bussene er av typen BYD K9G på 12,5 meter og skal leveres i andre halvdel av 2019.

«Vi skal gjøre Medellìn til en hovedstad for miljøvennlig transport i Latin Amerika. Anbudet for byen er avklart og det vil snart komme 64 fullelektriske busser til byen vår. Bussene vil settes i trafikk fra og med august i år, som den største elektriske bussflåten i hele landet», sa ordfører i Medellìn forleden.

Bussene vil ha en rekkevidde på over 300 kilometer daglig og en passasjerkapasitet på 80 passasjerer. Midt på dagen vil bussene bli oppladet over to timer før de er klare for ettermiddags rushet. I tillegg vil det bli montert opp flere ladestasjoner på ulike plasser i byen.

Dette er ikke første gang busselskapet kjøper elektriske busser fra BYD. I 2017 fikk de deres første elektriske leddbuss. En BYD K11. Denne har nå kjørt mer enn 50.000 kilometer i trafikk. Og har dokumenter en besparelse på over 60 prosent i energi, samt over 75 prosent reduksjon når det kommer til service og vedlikehold. Busselskapet kan også melde om at bussen har kjørt langt over den opplyste rekkevidden.

BYD opplever en økende etterspørsel etter elektriske busser over hele Latin Amerika. For bare en måned siden ble det levert 100 fullelektriske busser til Santiago i Chile, samt en kontrakt på 20 busser til Ecuador.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.