Får igjen ta skolebussen

Åtte skoleelever fra Rogaland får igjen ta skolebussen til Flekkefjord Videregående Skole. Dette ble klart etter et oppvaskmøte tirsdag kveld.

Saken strekker seg tilbake til september da Sørlandsruta nektet å la åtte elever bli med på skolebussen. Disse elevene hadde da over tid forstyrret roen i bussen og skapt farlige situasjoner for sjåføren på bussen.

I mellomtiden kom det frem at foreldrene til disse barna ikke var informert godt nok om utestengelsen og da disse elevene bor i nabofylket så startet også diskusjonen om hvem som hadde ansvaret for å få elevene til skolen. De åtte elevene har etter norsk lov krav på fri skoleskyss. Som en midlertidig løsning frem til skolen fikk svar fra Kolumbus og Agder Kollektivtrafikk så betalte skolen taxi for elevene.

Tirsdag kveld var det tid for et oppvaskmøte mellom skolen, Sørlandsruta, AKT og foreldrene til disse elevene. Resultatet ble at det skal settes en strek over saken og starte med ny frisk.

– Vi begynner på ny frisk. Et av tiltakene vi vurdere er vakthold ombord i bussen, samt informasjon og kontakt med foresatte og ikke minst Sørlandsruta, sier rektor ved Flekkefjord Vidergående skole, Tor-Inge Rake til NRK.

Elevene som er utestengt frem til 22. oktober må i tiden frem til da komme seg på skolen på egenhånd, er meldingen fra rektor til NRK. Men at de setter en strek over saken nå.

Tiltakene som vurderes å settes inn er vakthold ombord i bussen og informasjon til elever om hvordan en skal oppføre seg ombord i offentlig transport.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.