Enighet om at VDL tar over Van Hool

VDL har kommet til enighet med om å ta over Van Hool. De inngår samtidig avtale med ABC Company I USA for sikre seg internasjonal vekst.

Det ble i dag klart at den nederlandske konsernet VDL tar over bussdivisjonen hos Van Hool. Det vil sikre arbeid for de 250 ansatte i Belgia og 1350 ansatte i Makedonia.

I tillegg har de blitt enige med fagorganisasjonen rundt arbeidsforhold. Alt et nå klart for at bussproduksjonen ved den historiske bussmerket kan fortsette.

Avtalen inneholder at VDL tar over alt av bussproduksjon, design, tegninger, avtaler og hele bussfabrikken i Makedonia.

«Vi er glade for å nå kunne kunngjøre at vi tar over bussproduksjonen ved Van Hool», sier direktør Willem Van Der Leege hos VDL.

Han legger til at dette gir VDL merverdi i bussproduksjonen.

«Vi er også glade for at ABC Company i USA fortsetter samarbeidet og styrker vårt internasjonale satsing inne persontransport», legger han til.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.