En samlet turbussbransje markerer sin missnøye foran Stortinget

Tross store snømengder, kaos på veien og vanskelige kjøreforhold, så kjører nå en samlet turbussbransje gjennom Oslos gater i protest mot deg de kaller en urettferdig forskjellsbehandling av støtteordning under pandemien.

Oslo våknet torsdag morgen opp til årets desidert været snøkaos. Men tross vanskelige kjøreforhold og strekt snødriv, så møtte en samlet turbussbransje opp i Oslo for å vise sin missnøye til måten regjeringen fordeler støttepenger under pandemien.

«Det gis støtte til de som har leaset bussene, men til de som har lånt eller eier bussene selv, så får en lite eller ingenting i støtte», sier Arne Johan Fossum.

Han har sammen med flere aktører i turbussbransjen fått til en storstilt protest. De krever at det nå blir gjort en endring i støtteordningen slik at de som eier eller har lån på sine turbusser kan klare seg gjennom pandemien.

«Jeg har nå tømt sparekonto og har snart tapt en halv million kroner. Det er bare et tidsspørsmål før jeg må kaste inn håndklæ», sier han fortvilet.

Klokken 14 torsdag skal bransjen møte politikere til diskusjon foran Stortinget. Samtidig triller deg godt over 60 turbusser gjennom Oslo sine gater for å markere sin missnøye.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.