En milepæl for elbussene i Kristiansand

Det blir registert flere og flere batterielektriske busser i Norge og det kommer flere og flere kilometere på telleren. I kristiansand har Solaris Urbino Electric snart rundet 500.000 kilometer.

Krisitiansand var den første byen på sørlandet som tok i bruk batterielektriske busser. Det var fem Solaris Urbino Electric som ble satt inn i trafikk mellom sentrum og sykehuset. Bussene kjører for Boreal i oppdrag for AKT.

Nå har den ene av disse fem rundet 100.000 kilometer og innen kort tid vil alle totalt ha kjørt over 500.000 kilometer.

«Våre 7 Urbino electric- busser i Kristiansand blir virkelig lagt merke til i bybildet – vi visste at teknologien er moden, og en ekstra milepæl er jo selvsagt at vi nærmer oss en halv million kjørte kilometere. Det går fort mot millionen da» , konstaterer Adm.Dir i Solaris Norge AS, Sverre Skaar.

Bussene lades ved hurtigladestasjoner i tillegg til å topplades på depotet.

Siden disse bussene ble satt inn i trafikk, så har det kommet til batterielektrisk buss i Mandal og innen kort tid settes det inn tre batterielektriske busser i Arendal. Disse tre skal kjøre bynære ruter.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.