En av to Setra kunder velger LED hovedlys for bedre sikkerhet

Høstmørke skaper ofte utfordringer for sjåfører av kjøretøy. Forskning viser at hver femte ulykke skjer når mørket faller på.

Derfor har Daimler, som står bak merkene Setra og Mercedes-Benz valgt å ha stor fokus på sikkerhetsløsninger som kan være med å forhindre at ulykker skjer.

Hver andre Setra kunde velger LED hovedlykter på sine busser og hver tredje Mercedes-Benz Citaro bybusskunde velger LED på sine busser. Dette kan være med på å redusere antall ulykker i mørket, samt gjøre arbeidshverdagen bedre for sjåførene. Lyset fra LED hovedlyktene er bedre for det følsome øyet til sjåførene. Så en stresser øyet mindre når en møter motgående kjøretøy som også har LED hovedlykter.

LED teknologien har flere fordeler i tillegg til lavere strømforbruk. Den kan også være med å forbrdre sikten fremfor seg, forme lysbildet bedre og gi tilnærmet daglys opp til 150 meter fremfor kjøretøyet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.