Ny elektronisk standard – først i Iveco busser

Iveco Bus er en av de stiftende medlemmene av organisasjonen ITxPT og også en av de første til å ta i bruk den nye og unike elektroniske arkitekturen.

Den nye arkitekturen standardiserer el- og it-forbindelsene til onboard-utstyret som driftsstøtte, passasjer-informasjonssystem, destinasjonsskilt, billettering, ruteannonser, passasjermåling, videoovervåkning mer mer i bussene, så vel som i back-office systemene. Her er det snakk om servere, programvare kompatibilitet, og så videre.

Takket være denne nye standarden vil alle berørte parter få glede av det forenklede ITxPT-sertifiserte utstyret som deler samme språk i samme nettverk, noe som gjør installasjon og ettermarkedsservice lettere og hurtigere. Transportoperatørene vil også nyte godt av bedre integrasjon og driftskompatibilitet.

Fordelene er ikke begrenset til funksjonene ombord i kjøretøyene, ettersom IT&PT-spesifikasjonene også inkluderer overføring og behandling av data hos operatøren eller kunden. Programvaren til behandling av data kan også integreres med regnskapssystemer.

Systemet i Iveco Bus kan være med å revolusjonere bransjen og gjøre det mye enklere å sammenføye elektronikken i bussen inn mot sentral, mellom systemer og på tvers av løsninger.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.