Ny elektrisk minibuss med universell utforming

Forleden ble en helt ny elektrisk minibuss vist frem for pressen. Det er Indcar som har bygget en elektrisk minibuss med universell utforming og lavt gulv. Bussen tar utgangspunkt i en Iveco Daily.

Indcar Strada City er en unik lavgulvsbuss tilpasset universell utforming og som kun går på strøm. Bussen møter dermed alle kommende ønsker og krav til mobilitet. Den er knappe 7,2 meter lang, 2,43 meter bred og har en kapasitet på hele 22 passasjerer. Herav 8 seter, 2 klappseter og 10 stående plasser. Litt færre ståplasser og ingen klappseter om bussen tar med rullestol.

Rullestolrampen er elektrisk og gjør at sjåføren ikke lenger behøver å gå ut av førerplassen når rullestolbrukere eller de med barnevogn skal med.

Bussen som er bygget på Iveco Caily chassis er utstyrt med Lithium NMC batterier på 135kWh og klarer over 4000 komplette ladesykluser eller mer enn 10 års bruk.

Motoren er på hele 140 kW og gir dermed god fraspark, selv i krevende bakker.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.