Elbussene på plass i Drammen

Etter et års ekstra vente tid, kansellering av inngått kjøpskontrakt og kjøp av seks erstattningsbusser er endelig elbussene på plass i Drammen. Og snart settes de i trafikk.

Terje Sundfjord er en glad mann for tiden. Endelig kan de etterlengtede elektriske bussene settes i trafikk i Drammen.

«Jeg kan med glede bekrefte at alle de seks Volvo 7900 Electric er på plass i Drammen og klare for å settes i trafikk innen veldig kort tid», sa Administrerende Direktør, Terje Sundfjord hos Brakar.

Han har vært gjennom en turbulent tid med lovnadder og uønskede forsinkelser fra den opprinnelige leverandøren av elektriske busser. Men nå ser han lyst og glede seg til å kunne sende de seks splitter nye Volvo batteribussene ut i trafikk på line 51 mellom Drammen og Mjøndalen.

Bussene som nå settes i drift skal lades via pantograf på taket og ladestasjon levert av Siemens. Ladestasjonene har stått klare i over ett år og er plassert i Drammen sentrum og på holdeplassen i Mjøndalen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.