Turistbuss stanset på sommerdekk

En polsk turistbuss med turister ble forleden stanset på kontrollstasjonen ved Håbakken i Lærdal på sommerdekk.

Bussen, som var nær full av turister ble på en rutinekontroll stanset. Kontrollør Frode Hålien ble både sjokkert og frustrert over at bussen var utstyrt med sommerdekk på foraksel, skriver NRK på sin nettside.

«Ikke bra. Jeg vil ikke møte på en buss med sommerdekk på våre vinterveier. I en nødsituvasjon der føreren må bremse eller styre, så kan det gå fryktelig galt», sier Hålinen som er kontrollør ved Håbakken trafikksatasjon.

Og i tillegg til sommerdekk på foraksle, så manglet sjåføren kjetting. Han fikk dermed 750 kroner i bot per dekk og en ekstra tusenlapp for å ikke ha nok kjettinger med.

Bussen fikk kjøre videre mot at det ble montert på vinterdekk i løpet av kort tid. Bussen skulle videre til Flåm og det var ikke vinterføre på den strekningen. Men skulle bussen bli stoppet uten at godkjente vinterdekk er påmontert, blir reaksjonen fra myndighetene en helt annen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.