El-buss vil koste 20,5 millioner første året

Rute 33 og 34 i Tromsø vil fra sommeren 2018 være med elektriske busser. Innkjøp og drift vil beløpe seg til 20,5 millioner kroner første året.

Regjeringen har som målsetting at alle rutebusser skal fra 2025 være nullutslippsbusser. Det vil si at de må drives frem med elektrisk kraft eller annen energikilde som er utslippsfri, som for eksempel hydrogen.

For å kunne velge den riktige løsningen for Tromsø, har Troms Fylkeskommune sakt ja til å teste ut to elektriske busser på linje 33 og 34 i Tromsø. Bussene skal benyttes sammen med andre busser på disse to linjene.

Prislappen ser ut til å ligge på 20,5 millioner kroner for innkjøp og drift av disse to bussene første driftsår. Av dette skal fylkeskommunen dekke 12,6 millioner kroner, skriver itromsø.no.

Avisen nevner også at det er snakk om gradvis innfasing av elektriske busser i Tromsø og Harstad frem mot 2025, da alle busser skal være utslippsfrie.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.