Ebusco får digitale sidespeil

Flere og flere går nå over til digitale sidespeil. Og nå følger den nederlanske bussprodusenten Ebusco etter. Bussene som de nå skal levere til Connexxion vil alle være med nye speilløsning.

Bussmagasinet fikk for to år siden testet digitale sidespeil. En løsning som gir god sikt bakover i både mot lys og nattemørke. Men som også reduserer vindstøy og drivstoff forbruket.

Ved å fjerne speilhusene så reduseres vindstøy i bussen og i tillegg viser tester at det har redusert forbruket noe. I tillegg så skal det mer til for å skade kamerahuset enn et speilhus som stikker ut. Kamera er montert tett inntil bussens side og er knapt synlig fra utsiden.

På innsiden monteres skjermer på A-stolpen i grei avstand fra sjåføren. Han ser akkurat det samme som før, men i tillegg får han et bedre bilde ved motlys og når mørket faller på.

Nederlanske Ebusco har nå fått bestilling på en rekke busser til Connexxion i Nederland. De skal ha alle bussene med digitale sidespeil.

Dette både for å øke sikkerheten, men i tillegg reduseres kostnaddene ved å bytte speilhus som det går mange av i løpet av et år. Flere busselskaper Bussmagasinet har snakket med, mener de vil spare inn den ekstra kostnaden ved montering av digitale speil ved reduserte skader på speilhus.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.